En del af de sommerhuse, der blev købt under coronapandemien, er sat til salg igen, viser ny opgørelse fra Boligsiden. 

  

Otte procent af corona-sommerhusene fra 2020 og 2021 er sat til salg igen

Lidt under otte procent af de sommerhuse, der blev revet ned fra hylderne i corona-pandemiens første to år, er sat til salg igen. Det viser en ny opgørelse fra boligportalen Boligsiden.

De 2.017 sommerhuse blev købt i perioden fra marts 2020 til september 2021. Køberne har altså haft glæde af dem i højst fire år. Men sammenligner man dem med sommerhuskøberne fra perioden marts 2018 til september 2019, har flere af coronakunderne valgt at beholde deres hus end køberne fra perioden før.

– Langt de fleste sommerhusejere beholder sommerhuset i mere end fire år. Det vidner om, at de er tilfredse med det sommerhuskøb, de i sin tid gjorde sig, konstaterer kommunikationsdirektør hos Boligsiden, Birgit Daetz.

– Andelen af coronakunder, der har sat deres sommerhus til salg igen inden for fire år, er lidt mindre end blandt dem, der købte sommerhuset før corona. Den popularitet for sommerhuse, vi så under corona, synes generelt at holde ved. Måske fordi flere af dem, der nu har ejet sommerhuset i et vist tidsrum, ser det som en varig investering, siger Birgit Daetz.

Antallet af sommerhuse til salg steg i øvrigt mærkbart fra marts til april. I begyndelsen af april var 5.921 sommerhuse til salg. Det er en stigning på lige under 20 procent sammenlignet med måneden før.

Offentliggjort den 12. april 2024.