Har du lejet dit sommerhus ud i 2023? Så er fristen for at rette i årsopgørelsen netop blevet forlænget med to måneder.   

Frist for fradrag forlænget med to måneder

Har du lejet dit sommerhus ud i 2023? Så har du nu to måneders ekstra frist til at rette din årsopgørelse og få det skattefradrag, du er berettiget til. Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Normalt er fristen for at rette i årsopgørelsen 1. maj. Men på grund af problemer i forbindelse med indførelsen af et nyt EU-direktiv har Skattestyrelsen ikke fået alle data om borgernes udlejning af bl.a. sommerhuse via en række digitale platforme. Hvis man vil være sikker på at få sit fradrag, er det derfor en god idé at tjekke årsopgørelsen fra 2023 og evt. tilføje det manglende tal.

Ifølge EU-direktivet, der trådte i kraft 1. januar 2023, har operatører af digitale platforme nu pligt til at indberette oplysninger om deres brugere til skattemyndighederne. Oplysningerne skal gøre det muligt for myndighederne i de enkelte EU-lande at få indblik i de beløb, brugerne tjener via platformene. Det drejer sig bl.a. om udlejning af fritidsboliger, værelser i helårsboliger, biler, både og campingvogne m.m.. 

Men enkelte operatører og en række europæiske skattemyndigheder har problemer med at indsende og udveksle oplysninger om brugerne til Skattestyrelsen. Derfor kan borgere, som er berettiget til et fradrag baseret på disse indberetninger, få problemer med at overholde den normale frist for at rette i årsopgørelsen – som er onsdag 1. maj 2024. 

– Vi oplever, at indberetninger fra enkelte operatører samt flere EU-lande ikke er nået frem til os til tiden. Det kan vi ikke gøre noget ved, men det sætter borgerne i en ugunstig situation. Derfor skubber vi fristen to måneder, så vi kan få flere indberetninger ind, siger underdirektør i Skattestyrelsen Michael Medom Hansen. 

De manglende indberetninger rammer typisk sommerhusejere, som lejer ud via mindre platforme. I de store udlejningsbureauer fungerer indberetningerne efter hensigten. Læs mere hos Skattestyrelsen.

Offentliggjort den 30. april 2024.