Sommerhusejere og -brugere er både syndere og ofre i klimakrisen. Hør mere om, hvordan det hænger sammen, når lektor ved Aalborg Universitet Michael Tophøj Sørensen taler som optakt til FLs generalforsamling.    

Sommerhuse bidrager til udledningen af CO2 – både mens de bygges og når de bruges

Grundejerforeninger i sommerhusområder kan gøre en forskel i kampen for at afbøde de værste følger af klimaforandringerne. Det mener lektor ved Aalborg Universitet Michael Tophøj Sørensen. På FLs generalforsamling den 16. marts vil han i sit indlæg komme med eksempler.

– Sommerhusejere er på samme tid syndere og ofre i klimakrisen. Sommerhuse bidrager til udledningen af CO2, både når de bygges, og når de bliver brugt. Det er grundejerforeningerne nødt til at forholde sig til. Og også agere på, f.eks. ved at skabe opmærksomhed om bæredygtige løsninger og fremme udbredelsen af dem, siger Michael Tophøj.

– Vi bliver også nødt se på, hvordan vi kan bygge mere klimasikre sommerhuse i fremtiden. Hver fjerde sommerhusejer vil komme ud for klimahændelser som stormflod, ekstrem regn eller oversvømmelse inden for de næste 50 år. Det giver anledning til at spørge sig selv, om huset nu også er værd at renovere. Eller det er bedre at bygge på en anden måde.

Vil du høre hele indlægget, skal du huske at melde jeres forening til senest fredag den 1. marts 2024. Invitation og program for generalforsamlingen er udsendt til alle medlemsforeninger.

Offentliggjort den 26. februar 2024.