Indbrudstallet falder fortsat

Nye tal fra Danmarks Statistik viser et lille fald i antallet af anmeldte indbrud i 2023 sammenlignet med året før. Sidste år blev der på landsplan anmeldt 14.787 indbrud på landsplan. Det er en smule lavere end i 2022, hvor der blev anmeldt 14.956 indbrud. Til sammenligning blev der tilbage i 2009 anmeldt mere end tre gange så mange indbrud. Flere end 48.000 private hjem fik det år besøg af ubudne gæster.

I Bo trygt – et samarbejde mellem TrygFonden, Realdania, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd – mener man dog, at tallet kan komme endnu længere ned.

– Danskerne er blevet rigtig gode til at nabohjælpe, siger Britt Wendelboe, programchef i Bo trygt.

– Det er et værktøj, der virker, når vi skal forebygge indbrud. Derudover er der hos politi og et stigende antal kommuner øget fokus på at samarbejde – både når det gælder forebyggelse og i forhold til at bekæmpe den utryghed, som indbrudskriminalitet fører med sig.

Flere initativer er på vej, bl.a. udvikling af et digitalt register over stjålne genstande, så borgerne kan se, om en vare er meldt stjålet, når de køber brugt. Samtidig sætter politiet gang i et forsøg, hvor borgere via Nabohjælps app straks får besked ved indbrud i nabolaget, så de bedre kan sikre sig mod indbrud.

Læs mere på Bo trygt.

Foto: Steffen Stamp.