219 danske strande og havne har i år gjort sig fortjent til mærkning med Blå Flag eller Badepunkt.   

Blåt stempel fra Friluftsrådet til 219 badesteder overalt i Danmark

142 danske strande kan i 2024 hejse det Blå Flag som garanti for rent badevand og fokus på bæredygtighed. Dertil kommer 14 lystbådehavne, som har fået Friluftsrådets blå stempel, mens man ved 63 strande og søer kan hejse Badepunkt-flaget. Det sidste er et bevis for naturskønne og særegne badesteder med rent vand og høj badesikkerhed i form af livreddere eller livredningsudstyr.

Blå Flag betyder også gode faciliteter på stedet og et særligt fokus på miljø og bæredygtighed. Blå Flag i en lystbådehavn er garanti for, at havnen lever op til særlige kriterier om miljø, sikkerhed, faciliteter og information.
– Bæredygtighed bliver stadig mere vigtigt for mange af os, og et af de væsentlige kriterier for Blå Flag er fokus på netop bæredygtighed, siger Friluftrådets direktør Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.
– Det går igen i de mange aktiviteter, der på Blå Flag-strande og -havne holdes hen over sommeren. De er med til at gøre gæsterne klogere på natur og miljø. Derfor er det glædeligt, at vi igen i år kan give så mange strande og havne det kvalitetsstempel.

Badepunkter og Blå Flag-centre

I 2018 fik Blå Flag følgeskab af en endnu en mærkningsordning – Badepunkt, som tildeles naturskønne og særegne nordiske badesteder med høj badesikkerhed og samme høje krav til vandkvaliteten som Blå Flag. I 2018 var der syv strande med Badepunkt i Danmark. I år kan man finde Badepunkt-flaget ved 63 strande og søer. 
Endelig findes der rundt om i Danmark otte Blå Flag-centre. Her kan voksne og børn blive klogere på miljøet og dyrelivet på stranden eller havnen. I løbet af sommeren vil centrene tilbyde en række arrangementer og ture, som kan være med til at give større forståelse for havnaturen – og -miljøet. Centrene ligger i Faaborg, Kerteminde, Sønderborg, Grenaa, Hvide Sande, på Samsø, ved Nissum Fjord og på Norddjurs ved Randers Fjord.

Find din nærmeste Blå Flag-strand.

Offentliggjort den 9. juni 2024.