Sommerhusmarkedet oplevede generelt et prisfald i årets første måned. Foto: Boligsiden

Gribskov er den dyreste kommune at shoppe sommerhus

Den suverænt dyreste kommune at købe sommerhus i er Gribskov på Sjællands nordkyst. Trods et beskedent fald i forhold til måneden før kostede en sommerhuskvadratmeter i Gribskov i januar 33.377 kr. Det betyder, at det gennemsnitlige sommerhus på 90 kvadratmeter blev solgt for lidt over 3 mio. kr. Det viser nye tal fra Boligsiden.

I den modsatte ende af skalaen ligger Aalborg Kommune. Her kostede en kvadratmeter sommerhus 12.168 kr., viser opgørelsen. Et gennemsnitssommerhus på 90 kvadratmeter i den nordkyske kommune kostede dermed 1,1 mio. kr.

Generelt faldt sommerhuspriserne over årsskiftet. 15 af de 20 kommuner, som indgår i opgørelsen, oplevede et prisfald på sommerhuse. I en enkelt kommune var prisen uændret fra december 2023 til januar 2024. Endelig steg priserne i fire kommuner: Nordfyns, Hjørring, Varde og Guldborgsund.

Det generelle prisfald kommer ikke bag på boligøkonom Birgit Daetz fra Boligsiden.

– Det er som regel begrænset, hvor meget der sker på sommerhusmarkedet i årets kolde måneder. Derfor overrasker det heller ikke, at priserne falder eller udvikler sig minimalt på denne tid af året. Er man på udkig efter et sommerhus, kan man derfor med fordel slå til i vinterhalvåret, siger hun.

Offentliggjort den 29. februar 2024.